Egyedi CPL ajtók

Ez a a gyűjtőnév a piaci igényeknek megfelelően, nagy színválasztékban és a funkciókhoz igazodva, többféle kivitellel készülő felület. A CPL felület gyártásakor a gyantát egy nagyméretű hengerrel, folyamatosan préselik a hordozó felületre. A legutóbbi fejlesztések után, a  CPL termékek lapja és tokja teljesen egységes borítást kaphat, ami esztétikai és tartóssági szempontok szerint is kiemeli a piacon kapható más CPL néven árult ajtók közül.

Üzletünkben katalógusból lehet kiválasztani a megfelelő ajtó típusát és színét, ezért kérjük, fáradjon be üzletünkbe.

Egyszínű ajtók

Tele ajtó 

Az ajtólap mintája lehet függőleges (V - vertikális), vagy vízszintes (H - horizontális) szálirányú. Az ajtótok és a lap színe lehet azonos, vagy eltérő, sőt, az ajtó éle is kaphat eltérő színű élzárást, ami érdekes, friss belsőépítészeti design ötlet.

Síkban üveges ajtó

Ennél a típusnál az üveg beszegző léc nélkül kerül az ajtólap felületébe, így az teljesen sík marad. Az üveg – igény esetén –laminátummal is helyettesíthető. Extra dizájnlehetőségeket rejtő, modern termék, szinte korlátlanul variálható üvegmező elhelyezésekkel. Készülhet savmart, float, vagy parsol üveggel.

Kisüveges ajtó

A síkfelületű, teli ajtólapon utólag kivágásokat készítünk, ezek alakja lehet négyzet, téglalap, kör, ellipszis, rombusz vagy paralelogramma. A kivágások mérete egészen addig növelhető, míg a megmaradó lap merevsége biztosított. A kivágásba kerülhet üveg, vagy két összeforgatott laminátumból készült sík betét. Szegése üvegbeszorító léccel történik, az egyenesek az ajtó színével megegyező fóliával készülnek, az íves vonalúak egyszínű festett felületűek. Az üveg kialakítással készülő ajtók a lakás valódi díszeivé válhatnak. Több-kevesebb fényt engednek át, egyszerre összekötik és elválasztják a tereket. Különösen fontos a helyiségek funkcióját szem előtt tartva kiválasztani az üvegfelületek méretét és mintázatát.

Vázkeretes

A nagy, egybefüggő betéteket vázkeret fogja körbe. Az egy, vagy több betét függőleges és vízszintes oldalú négyszög lehet. Mivel a betéteket elválasztó csapok külön egységek, a szál irányuk tetszés szerint változhat. A betét üveg, vagy 8 mm vastag összeforgatott CPL lemez, üvegszorító léc körbeszegéssel. További izgalmas díszítőelemként az üvegre vagy betétre rátétlécek, "álosztók" is kerülhetnek, még egyedibbé varázsolva felületüket.

Edzett üveges

A 8 mm-es edzett üveg frízzel való kombinálása lehetővé teszi az üvegfelületnek egészen a lap széléig történő kifuttatását alul-felül. Az üveg lehet egy nagy felületű, de készülhet több, keskenyebb üveg felhasználásával is. A frízek rajzolatának száliránya lehet vízszintes illetve függőleges. Az ajtólap készülhet teli edzett üveglapból is, ilyenkor speciális rozsdamentes vasalatot kap. A tok laminált felületű. Az üveg lehet víztiszta, parszol, festett vagy homogén savmart, továbbá bármilyen mintázatúra egy vagy két rétegben homokfújt.

Intarziás ajtó

A CPL intarziás ajtók valódi, kézimunkával készülő, egyedi termékek. Az intarzia négyszögekből áll. Ugyanannak a laminált lemeznek a feldarabolásával, majd a darabok síkban történő összeillesztésével készül. Az ajtólap méretének változásával az egyenlő részre osztott elemek méretei dinamikusan nőnek-csökkennek, a vékony intarziás elemek (csíkok) fix méretűek. Az ajtólap két oldala lehet egyforma, vagy eltérő mintázatú.

Fémcsíkos ajtó

A CPL ajtók ezen típusában a fémbevonatú intarzia az ajtó felületével egy síkban helyezkedik el, valóban az ajtó szerkezeti eleme, nem utólagosan ragasztott díszítés. A keskeny intarziák alatt az ajtó megerősített szerkezetű, masszív, mechanikailag ellenálló. Izgalmas újításként a fémcsík már 1 és 12 cm között szabadon változtatható, sőt, a fémcsík helyett akár másik CPL, vagy szinte bármilyen HPL felülettel is dolgozhatunk. Készülhet zárt és élre kifutó változatban is, ezért sokféle módon használható, dekoratív, ugyanakkor kedvező árú díszítőelem.

Rátétléces ajtó

A teli síkfelületű ajtólapokra rátétlécekből különféle minták készülhetnek, új távlatokat nyitva a modern ajtók formavilágában. A rátét lehet szélig kifutó léc illetve keret, vagy festett rátétidom, például félgömb vagy gúla. A rátétléc lehet az ajtóéval egyező vagy attól eltérő színű is. Egy fontos feltétel van csak: az ajtó ütközése záráskor biztosított legyen.

Üzletünkben katalógusból lehet kiválasztani a megfelelő ajtó típusát és színét, ezért kérjük, fáradjon be üzletünkbe. 

Tele ajtó

Vázkeretes

Fémcsíkos

Síkban üveges

Edzett üveges

Rátétléces

Kisüveges

Intarziás

Többszínű ajtók

Intarziás ajtó

Az intarziás típus azon változata, aminek felületén kettő vagy háromszínű laminátum-kombinációt alkalmazzuk. Izgalmas felületek létrehozására nyílik lehetőség, az előbbiekben leírt szerkesztési szabályok itt is érvényesek. Az intarziák között 5 cm minimum távolságot kell hagyni, és egymást nem keresztezhetik.

Fémcsíkos ajtó

A két-háromféle laminátum kombinációjából egyedi, mozgalmas felületeket alkothatunk, amit a valódi fémbevonatú intarzia csíkokkal – jelentős többletköltség nélkül - még kifinomultabbá tehetünk.

Festett ajtók

A festett ajtók alapfóliás felülettel, alapozófestés után, alacsony nyomású festőkamrában, festékszórós technikával nyerik el végső, kifinomult formájukat. Természetesen nem csak a megszokott fehér színben, hanem a RAL, vagy az NCS skála bármely árnyalatában, így már nem csak a klasszikus stílus kedvelői választják előszeretettel, hanem a modern és minimalista lakásbelsők díszeivé is válhatnak.

A hagyományos formavilágú, és a legplasztikusabban alakítható ajtók családja. A vázkeret körbefoghat egy nagy, vagy több kisebb mezőt, benne a betét lehet természetesen üveg, vagy annak helyén síkfelületű betét vagy domború, ún. plattolt betét. A leszorító léc készülhet a keretből síkjából kiállóra, illetve a keret síkjáig futó profilozott lécből. Az ajtótok borítására is kerülhet profilozott díszléc. A síkbetétre és az üvegre készülhet rátét díszléc, a vázkeretre és a domború betétre pedig rátételem.

Egyszínű

 • Tele ajtó
 • Síkban üveges ajtó
 • Kisüveges ajtó
 • Vázkeretes ajtó
 • Edzett üveges ajtó
 • Fémcsíkos ajtó

Többszínű

 • Fémcsíkos ajtó

Színek

A teljes színpalettáért fáradjon be üzletünkbe. 

Furnér

Az aprólékosan kidolgozott színfurnér ajtók minden egyes darabja teljesen egyedi, mivel valódi fából késelt, vagy fűrészelt rétegek borítják. Ennek az eljárásnak köszönhetően közelről megcsodálható és tapintható a fa rajzolatának természetes szépsége. A színfurnér ajtók kézzel válogatott terítékekből készülnek, a megrendelő igényeihez igazodva.

A furnér 0,6 mm vastag falap, mely a fatönk hámozásával keletkezik, változó szélességű és hosszúságú kötésekből áll. A furnérteríték készítésekor az egyes elemeket illesztéskor régen varrták, manapság élben ragasztjuk. Fontos hangsúlyozni, hogy mivel a furnér élő anyag, ahogy kétszer tökéletesen egyforma fa sincs, két tökéletesen egyforma furnérminta sem állítható elő belőle. Éppen ezért gyártás előtt mintadarab egyeztetését mindenképpen javasoljuk. A furnér felülete pácolható, és selyemfényű lakkozást kap. Az ajtólap szerkezete: A kétoldali fegyverzetet a 3 mm vastag mdf lemezre ragasztott furnér adja, közöttük vagy papírrácsbetét merevítéssel, vagy könnyített lenrostalapú forgácslapbetéttel. Az ajtó éle vasalatok fogadására alkalmas réteges élléc, a felületén furnérozva. Igény esetén mindez készülhet élkeményfával. Az átfogó tok szerkezete: mdf-ből gyártjuk, a felületén furnérozva.


Egyszínű

 • Tele ajtó
 • Síkban üveges ajtó
 • Kisüveges ajtó
 • Vázkeretes ajtó
 • Edzett üveges ajtó
 • Intarziás
 • Fémcsíkos